احتمال سبز شدن بورس در اسفند
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: با توجه به افتی که بازار سرمایه داشته، برای هفته آینده میتوان انتظار بازار نوسانی و کمرمقی را داشت.
به گزارش پرس نیوز، نگاهی به تابلوی معاملات در هفته گذشته نشان میدهد که همچنان بی رمق، کمجان و بی پول است است. در نتیجه اتفاقات متعدد حجم نقدینگی قابلتوجهی از بورس خارجشده و در حالحاضر قیمت سهام در اکثر صنایع به سطوحی رسیده که فروش آنها منطقی نیست، اما از طرف دیگر انگیزهای هم برای خرید با وجود ارزندگی ذاتی وجود ندارد.
در هفتهای که گذشت نماگر اصلی بورس با حدود یکدرصد ریزش در محدوده دو میلیون و ۷۸ هزار واحد ایستاد. شاخصکل هموزن نیز با حدود ۱.۵ درصد ریزش در هفته گذشته نشان از عملکرد ضعیفتر سهام خرد و متوسط نسبت به شاخص سازان داشت. ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم در بورس و فرابورس همچنان در سطوح حداقلی بود و با بیش از ۴درصد ریزش نسبت به میانگین هفته منتهی به ۱۸ بهمن ۳۷۹۱ میلیارد تومان بود.
کارشناسان مختلف روند بازار سرمایه در واپسین روزهای بهمن را نیز متعادل، اما رو به منفی میدانند و اگر چه معتقدند قیمت سهام ارزنده است، اما جذابیت بازارهای رقیب اجازه تغییر روند را به این بازار نمیدهد. بازار در انتظار خبرهایی از قبیل اخبار تجدیدارزیابی برخی از سهام است و امید میرود بتواند اسفند را با وضعیت بهتری پشتسر بگذارد.
زمان فروش نیست
نیما میرزایی، تحلیلگر بورس با اشاره به اینکه بازار سرمایه از منظر تکنیکال در یک روند فرسایشی و اصلاحی آرام قرار گرفتهاست، گفت: افت قیمتها و اصلاحی که روی تابلوی معاملات شاهد آن هستیم، بیشتر دلایل بنیادی دارد و به اخباری برمیگردد که در روزها و هفتههای اخیر به بازار مخابره شدهاند. مهمترین آنها موضوع کاهش نرخ فروش پالایشیها بود.
بعد از آن عرضه گواهی ۳۰ درصدی بود که نرخ بسیار بالا و جذابی برای بازار رقیب است و حتی بهرغم مخالفت وزارت اقتصاد با ادامهداربودن عرضه این گواهیها شاهد بودیم که بانکمرکزی اعلام کرد؛ عرضه ادامه خواهد یافت که این موضوع خود نیز روی بازار سرمایه تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: در نهایت طی هفته گذشته که بازار روی محدوده حمایتی خود قرار داشت، شاهد انتشار خبر مربوط به افت نمادهای لیدر گروه خودرویی یعنی خودرو و خساپا به بازار فرعی بودیم که طبیعتا نگرانیهایی را در بین سهامداران، مخصوصا سهامداران این گروه ایجاد کرد و با توجه به اهمیتی که گروه خودرویی در جهتدهی به بازار دارد، شاهد اصلاح مجدد بازار و ازدسترفتن یکی از قویترین محدودههای حمایتی بودیم.
میرزایی بیان کرد: با توجه به افتی که بازار سرمایه داشته، برای هفته آینده میتوان انتظار بازار نوسانی و کمرمقی را داشت.
اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که در محدودههای فعلی که شاهد اشباع فروش هستیم بازار به نقاط ارزنده خود میرسد و در آینده نهچندان دور شاهد برگشت تقاضا و شروع موجهای صعودی رو به بالا هستیم.
این وضعیت مشابه وضعیتی است که شاخص در سقفهای خود دارد. در سقفها توصیه به عدمخرید میشود و در محدودههای فعلی نیز بهنظر میرسد سهامداران باید در فروشهای خود تامل بیشتری داشته باشند تا ضمن صبوری شاهد کسب بازدهی مناسب در آینده میان و بلندمدت باشند.
سهشنبه سرنوشتساز
ایمان رئیسی، دیگر تحلیلگر بورسی با بیان اینکه «هفته گذشته هم بازار حرفی برای گفتن نداشت»، گفت: از اردیبهشت تا امروز نزدیک به ۹ ماه گذشته و تغییری در روند بازار بهرغم پتانسیلها ندیدهایم.
خبر درصد تجدید ارزیابی اخابر، ذوب و… هم نتوانسته محرکی قوی برای حرکت صعودی باشد و همچنان نبود نقدینگی در بازار را شاهدیم. در کامودیتیها و در بازار ارز هم اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی ادامه داد: اتفاق خاصی در هفته گذشته رخ نداد و ادامه همان خبرهای قبلی بود. مهمترین اتفاق هفته گذشته را شاید بتوان رای تجدیدنظر درخصوص حضور شرکت کروز در هیاتمدیره ایرانخودرو دانست.
با توجه به اینکه معتقدم این گروه خودرویی است که میتواند در حرکت بعدی منجی بازار شده و باعث شود بازار رشدی داشتهباشد، اخبار حول و هوش این گروه را باید جدیتر دنبال کرد.
رئیسی گفت: از طرفی صحبتهایی که درخصوص واگذاری شرکتهایی که دولت در آنها درصد کمی سهم دارد به بخشخصوصی نیز موضوع مهمی است و اگر این اتفاق در گروه خودرویی محقق شود، میتواند محرک اصلی برای بازار شود.
این تحلیلگر عنوانکرد: در هفته گذشته تجدید ارزیابیهایی مانند مخابرات نتوانست انتظاری که از تاثیرگذاری آنها میرفت را محقق کند، اما بهنظر میرسد تجدید ارزیابی شرکتهایی مثل ذوبآهن اگر تایید شود، در کنار بحث واگذاری خودروییها به بخشخصوصی یک حرکت را در بازار رقم بزند. بهنظر میرسد طی هفتهجاری نیز تغییر خاصی در بازار نداشته باشیم و همان اتفاق هفته گذشته تکرار شود، اما پایان هفته برای اسفندماه و حرکت بعدی بازار مهم و اثرگذار است؛ سهشنبه و چهارشنبه را خیلی باید با دقت زیرنظر گرفت.
متعادل رو به منفی
مریم محبی، تحلیلگر بورس با اشاره به اینکه در هفته گذشته اخبار مثبت و منفی زیادی در بازار مشاهده شد، مهمترین آنها را بحث انتشار گواهی با نرخ ۳۰ درصد دانست و گفت: بازار سرمایه و بازار پول همواره بهعنوان دو رقیب در بازارهای مالی شناخته شدند و جذابشدن یکی میتواند باعث عدمجذابیت در دیگری شود.
وقتی که بانکمرکزی بهصورت غیررسمی و غیرعلنی نرخ سود سپردهها را به ۳۰ درصد افزایش میدهد و فعلا انتشار گواهی ادامهدار است؛ یعنی کف نرخ سپرده بانکی میتواند در آینده به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
از طرفی به دلیل انتشار این خبر در ابتدا شاهد خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت و همچنین سهام بودیم و بهنظر میرسد بیشترین اثر را نرخ بهره بانکی روی بازار سرمایه گذاشت.
وی ادامه داد: از طرف دیگر اخبار مثبتی مانند افزایش نرخ دلار، اخبار غیررسمی توافقهای FATF نتوانست اثر مثبتی روی بازار بگذارد.