درخشش فکور صنعت در بین 100 شرکت برتر
شرکت فکور صنعت در بیست و ششمین دوره همایش شرکتهای برتر ایران، رتبه اول شرکتهای پیمانکاری ایران (شاخص فروش و بازده فروش) را کسب کرد.
به گزارش پرس نیوز،سازمان مدیریت صنعتی از سال ۱۳۷۷ رتبهبندی شرکتهای برتر ایران را هر ساله انجام داده است. این رتبهبندی با الهام از رسالت سازمان با فراهم کردن آمار و اطلاعات شفاف و مفید در مورد بنگاههای اقتصادی کشور، فضای روشنتری از کسبوکار اقتصادی کشور ارائه میدهد و به مدیران بنگاههای اقتصادی، سیاستگذاران و پژوهشگران، یاری میرساند تا شناخت و درک دقیقتری از مقیاس، ساختار مالی و اقتصادی صنایع و بنگاههای اقتصادی بزرگ کشور بیابند. روز دوشنبه دوم بهمن ۱۴۰۲ مراسم اختتامیه بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران با حضور وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد.
حضور شرکتهای دانشبنیان در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در ابتدای این مراسم گفت: بهرهوری در کشور ارتقا یافته است و این ۱۰۰ شرکت از صنایع مادر و ارزآور هستند، البته پنج شرکت دانشبنیان نیز در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر قرار دارند که اتفاق مبارکی است. مصطفی مؤمنی افزود: پیشبرد صنعت و توسعه فضای کسبوکار یکی از وظایف مهم این سازمان است و در کنار آن رویدادهای مختلف را برگزار میکند. وی با اشاره به شناسایی شرکتهای برتر گفت: تولید اطلاعات موثق و دقیق از وضعیت شرکتها و شفافسازی و تحلیل فضای کسبوکار انجام میشود. امسال صورتهای مالی و گزارشهای حسابرسی شرکتها در سال گذشته را دریافت کردیم و تحلیل دادهها براساس ۳۳ شاخص صورت میگیرد. مؤمنی با اشاره به اینکه شاخص فروش یکی از مهمترین شاخصها در ارزیابی شرکتهای برتر است، بیان کرد: در سالهای گذشته این شاخصها توسعه پیدا کرده که کمی هستند ضمن اینکه در سالهای آینده شاخصهای جدید ارائه میشود. وی عنوان کرد: در بررسی شرکتها مشخص شد که نرخ رشد همراه با تورم در فروش کاهشی بود، اما نرخ رشد واقعی فروش افزایشی بود؛ یعنی در یک سال گذشته که مبنای ارزیابی بوده مهار تورم صورت گرفته و قیمتها توسط دولت کنترل شده و ۱۱ درصد نرخ واقعی فروش افزایش یافته که به خاطر رشد تولید و ارزشافزوده است.
برای شرکتهای بزرگ تامین انرژی و مالی مهم است
سیداحسان خاندوزی در این مراسم گفت: امسال نیز مانند سال گذشته رشد اقتصادی مثبتی را تجربه خواهیم کرد. بر این اساس در ۱۶ فصل رشد متوالی رشد اقتصادی خواهیم داشت.
وی افزود: با مرور شاخصهای اقتصاد کلان در ۲ سال اخیر مشخص میشود که دشواریهای خارجی و داخلی در ۶ سال اخیر را پشت سر گذاشتیم؛ دشواری خارجی بخش مهمی است که پا برجاست، اما با سیاستهای رییسجمهوری که در حوزه توسعه روابط و اقتصاد با کشورهای همسایه صورت گرفته است، شاهد گشایشهای اقتصادی هستیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در وزارت اقتصاد با کلیدواژه تسهیل و تامین بسیار سر و کار داریم، گفت: از دام رکود و رشد اقتصاد پایین خارج شدهایم و در مسیر بلندمدت قرار گرفتهایم برای اینکه تولید ملی و درآمد سرانه ارتقا پیدا کند و راه بسیاری در پیش داریم.
خاندوزی با بیان اینکه، بازیگران اقتصادی توانستهاند از دام رکود خارج شوند که به خاطر ورود شرکتهای دانشبنیان است، گفت: نیازمند همفکری بین بخش دولتی با بخش صنعتی و شرکتهای برتر هستیم تا به کیفیت رشد اقتصادی دست یابیم و کالاها قابلیت رقابتپذیری در عرصه بینالمللی باشد.
وی ادامه داد: برای شرکتهای بزرگ اقتصادی تامین انرژی و مالی مهم است که نیازمند تدابیر مشترک هستیم تا اولویت به تولید در مقابل مصرف مورد توجه قرار گیرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در وزارت اقتصاد تلاش کردهایم تامین مالی بانکی را با کنترل نقدینگی فراهم کنیم، گفت: ابزارهای متفاوت را برای شرکتهای خوشنام و معتبر در دستور کار قرار دادهایم، در ۹ ماه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان شرکتهای غیردولتی از بازار سرمایه بود که امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از ظرفیت تامین مالی بورس استفاده کردهاند که امسال امیدواریم به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان دست یابیم. خاندوزی بیان کرد: سال گذشته ۲۸ درصد تامین مالی بانکی جدید برای بخشهای غیردولتی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه دولت از حضور ایران در ۵۰۰ شرکت برتر دنیا حمایت میکند، گفت: از اینکه شرکتهای بزرگ سرحلقه جذب سرمایهگذاری خارجی در کشورمان باشند حمایت ویژهای خواهیم کرد ضمن اینکه از شرکتهای بزرگ میخواهیم برای خوشهسازی و زنجیرههای مرتبط صنعتی اقدام کنند.
فکر نمیکنیم توسعه کشور محقق شود
وزیر صمت گفت: با وجود داشتن منابع سرشار نفت و گاز و با توجه به الگوی مصرف کنونی فکر نمیکنیم توسعه کشور بر این مدار محقق شود.
عباس علیآبادی با تاکید بر لزوم صنعتی شدن بیان کرد: وضعیت آبی کشور به گونهای نیست که کشاورزی را محور اصلی توسعه قرار دهد و با وجود معادن ارزشمند در کشور به دلیل آنکه خامفروشی براساس اسناد بالادستی مذموم است بنابراین از این مسیر نیز نباید به فکر توسعه بود. وی افزود: اگر شرکتها قطعات پازل توسعه باشند به نظر میرسد رتبهبندی شرکتها راهی است برای اینکه عملکردها را بسنجیم و بررسی کنیم که آیا در در مسیر توسعه هستیم یا خیر؟
علیآبادی با بیان این سوال که منشاء بیشاظهار و کماظهاری چیست، گفت: بسیاری از شرکتهای فعال در یک صنعت فقط به دلیل استفاده از منابع ارزی وارد یک حوزه صنعتی میشوند، در یک صنعتی۳۷ بنگاه وجود دارد در حالی که در مقایسه اقتصادی فقط یک بنگاه برای آن صنعت کافی است. بنابراین لازم است در رتبهبندی شرکتها به مسائل اینچنینی توجه شود. وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تشکیل سرمایه است، اظهار کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نکتهای گنجانده شده که فرصت تشکیل سرمایه را از ما میگیرد که امیدوارم مجلس آن را رد کند.
علیآبادی گفت: اگر بنا باشد همه ثروت بنگاهها به بهانه رفع نیاز کشور از آنها گرفته شود دیگر پولی برای تشکیل سرمایه نمیماند. وی با بیان اینکه رشد صنعتی پایدار و صادراتمحور باید به محوری در سنجش شرکتهای برتر تبدیل شود، گفت: مسوولیتپذیری یکی از شاخصهای پیشنهادی اهلفن برای سنجش شرکتهاست. وزیر صمت گفت: باید مرکز دیدهبانی با هدف سنجش استعدادها در هر منطقه و رصد فناوری نوین صنعتی در راستای توسعه کسبوکارها تاسیس شود و سازمان گسترش و نوسازی صنایع باید برای تاسیس این مرکز، همه امکانات وزارت صمت صنایع را بسیج کند. علیآبادی با بیان اینکه در همه جای دنیا فساد وجود دارد، گفت: باید مرامنامه برای مدیران پاکدست و جسور توسط تمامی سازمانها و مراجع ذیربط وزارت صمت با همکاری سازمان بازرسی کل کشور تدوین شود و از ظرفیت مدیران پاکدست در حوزه صنعت و تولید بهره گرفت. وی بیان کرد: استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان مهم است، لذا این موضوع باید در حوزه صنعتی مورد توجه قرار گیرد. علیآبادی افزود: امسال در رتبهبندی ۵۰۰ شرکت، ۶۱ شرکت دانشبنیان حضور داشتند، همچنین در ۱۰۰ شرکت برتر، ۵ شرکت دانشبنیان قرار دارد. این شرکتهای دانشبنیان در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوریهای شیمیایی، داروسازی و… حائز رتبههای خوبی شدهاند که براساس آمار نسبت به سال قبل رشد خوبی داشتهاند.
چادرملو و کسب رتبه اول در گروه فلزات آهنی
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گروه فلزات آهنی از نظر بهرهوری کل عوامل تولید موفق به کسب رتبه اول شد. در بیست و ششمین همایش ۵۰۰ شرکت برتر ایران (۱۰۰- IMI ) شرکت معدنی و صنعتی چادرملو موفق شد رتبه اول از نظر بهرهوری کل عوامل و رتبه اول از نظر شاخص بازده فروش در گروه فلزات آهنی کشور را کسب کند.
در این همایش که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر اقتصاد، معاونان وزیر و برخی مقامات کشور و مدیران صنایع و شرکتهای بزرگ کشور در محل سالن همایشهای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، لوح برتر این عنوان به مدیرعامل چادرملو اهدا شد. شرکت ملی صنایع مس ایران نیز موفق به کسب رتبه شد.
خیز گروه بهمن برای قرارگیری در میان پنجاه شرکت برتر
هلدینگ بهمنموتور در میان یکصد شرکت برتر سال ۱۴۰۱ ایران قرار گرفت. براساس آخرین ارزیابی شرکتها توسط سازمان مدیریت صنعتی، گروه بهمن رتبه ۵۹ را در شاخص فروش به خود اختصاص داد.
این شرکت در گروه وسایط نقلیه و قطعات خودرو رتبه چهارم را به خود اختصاص داده و بهترین عملکرد فروش را در میان خودروسازان بخش خصوصی داشته است. بهمنموتور بعد از شرکتهای بزرگ ایرانخودرو، سایپا و ایرانخودرودیزل قرار گرفته است. بر همین اساس، بهمنموتور با ۲۵ رتبه صعود جزو ده شرکت با بیشترین صعود فروش نسبت به سال قبل خود است. بهمنموتور پس از خصوصیسازی خود توانست جایگاه مناسبی در صنعت خودروی ایران به دست آورد. این شرکت اکنون با داخلیسازی رو به رشد محصولات روز دنیا توانسته، محصولات خود را با قیمت رقابتی به بازار عرضه کند و سهم خود را از فروش افزایش دهد. بهمندیزل از دیگرشرکتهای تابع گروه بهمن- با ۴۸ پله صعود عملکرد قابل توجهی از خود نشان داده است. این شرکت در سال۱۴۰۰ از نظر فروش رتبه ۱۶۲ را داشته، اما در سال ۱۴۰۱ به رتبه ۱۱۴ دست پیدا میکند. بهمندیزل با تنوعبخشی به سبد محصولات خود و شناسایی خلاءهای موجود توانسته سهم خود را در بازار افزایش دهد.
رتبه نخست شاخص فروش به «ومعادن» رسید
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (با نماد بورسی ومعادن) رتبه نخست از نظر شاخص فروش (درآمد) را در گروه سرمایهگذاریهای مالی در بیست و ششمین دوره رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (۱۰۰- IMI) کسب کرد.
براساس این گزارش، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با کسب درآمد قابل توجه ۷/۱۳ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱ موفق شد در رده نخست شرکتهای برتر ایران از نظر شاخص فروش (درآمد) در گروه سرمایهگذاریهای مالی قرار گیرد.
از این رقم، ۲/۱۳ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمد حاصل از سرمایهگذاری در شرکتهای سرمایهپذیر و دریافت سود سهام و حدود ۸۸ میلیارد تومان آن از محل سود فروش سرمایهگذاریها و ۳۸۶ میلیارد تومان از محل سایر درآمدهای عملیاتی حاصل شده است. بزرگترین هلدینگ سرمایهگذاری حوزه معدن در بازار سرمایه که با صرفنظر از پرتفوی ارزشمند غیربورسی، حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان ارزشافزوده در سبد بورسی برای سهامداران خود ایجاد کرده، در دوره جاری موفق به کسب رتبه اول شرکتهای برتر ایران از نظر شاخص فروش در بین ۱۰۰ شرکت برتر کشور شده است.
میزان سود حاصل از سرمایهگذاریهای «ومعادن» در سال گذشته، ۳۹۱ میلیون دلار بود. این شرکت در تلاش است با اجرای پروژههایی که راهبری آنها را بر عهده دارد یا به عنوان سرمایهگذار در این پروژهها حضور یافته، این رقم را به بیش از یک میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۶ برساند. با توجه به اخبار مثبت پیرامون فعالیت شرکتهای سرمایهپذیر و روند سریع اجرای پروژههای بزرگ و متنوع این مجموعه، افق سودآوری شرکت بسیار روشن بوده و تحقق هدف یک میلیارد دلاری سود خالص در دوره یادشده کاملا عملی و قابل دسترس به نظر میرسد.
گفتنی است سود خالص «ومعادن» طی پنج سال اخیر، با روند رو به رشد مناسبی همراه بوده و بیشترین سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۱، به میزان بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حاصل شده است.
از آنجایی که طی سنوات گذشته، در کارنامه عملیاتی این غول سرمایهگذاری رشدهای سنگین سودآوری به چشم میخورد، تلفیق این نکته با بهرهبرداری و آغاز بهکار پروژههای در دست اجرا در سالهای پیشرو، عملا خیال سهامداران را از بابت پوشش هدف یک میلیارد دلاری آسوده کرده است.
هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات مجموعهای مهم و تاثیرگذار در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور است که در حال حاضر بالغ بر ۵/۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پروژههای مختصبهخود داشته و برای اجرای آنها برنامهریزی و نظارت دارد. هفت پروژه بزرگ از مجموع ۴۸ پروژه پیشرانان پیشرفت اقتصاد کشور توسط این هلدینگ بزرگ بورسی در حال اجراست.
رتبه اول هلدینگ سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران
هلدینگ سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران در بیست و ششمین همایش شرکتهای برتر ایران موفق به کسب ۳ رتبه اول میان ۵۰۰ شرکت برتر ایران در سه بخش متفاوت شد.
براساس گزارش گروه کارشناسی رتبهبندی ۱۰۰- IMI و نتایج رتبهبندی سال ۱۴۰۲، بین ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور رتبه اول از نظر «شاخص فروش در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی»، رتبه اول از نظر «بهرهوری کل عوامل در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی» و رتبه اول از نظر «شاخص بازده فروش در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی» را کسب کرد. این رتبهبندی نمایانگر این نکته است که شرکتهای حاضر در فهرست شرکتهای برتر ایران نقش مهمی در رشد تولید، اشتغالزایی، صادرات و به طور کلی توسعه اقتصادی کشور دارند.