خارجیخودرو

فیسکر اوشن شاسی‌بلند الکتریکی متمایز

فیسکر اوشن شاسی‌بلند الکتریکی متمایز و مطلوبی است اما بدون نقص نخواهد بود و مثل تسلاهای اولیه به چند تغییر نیاز دارد تا به خودرویی عالی تبدیل شود.

به گزارش پرس نیوز، این روزها برندهای زیادی را می‌بینیم که وارد بازار خودروهای الکتریکی شده‌اند و عمدتاً چینی هستند اما در بین همهٔ آن‌ها، یک برند متمایز است. این فیسکر است که بجای چین، اهل کالیفرنیا است و به دنبال به راه انداختن طوفانی در بازار خودروهای الکتریکی است. البته این اولین باری نیست که نام فیسکر را روی یک خودرو می‌بینیم زیرا هنریک فیسکر اولین خودروی خود را در سال ۲۰۱۱ در قالب یک سدان لوکس پلاگین‌هیبریدی با نام کارما به بازار فرستاد. وی که پس از ورشکستگی شرکت اولش، شرکت دیگری را تأسیس کرد، اولین خودروی الکتریکی خود را با نام اوشن راهی بازار کرده است.

این شاسی‌بلند با قیمت پایهٔ ۳۷ هزار پوند و برد ۷۱۰ کیلومتر در بالاترین نسخه، رقیبی برای تسلا مدل Y محسوب می‌شود. نمونهٔ آزمایشی ما ولی از تیپ پرچم‌دار اکستریم با باطری بزرگ‌تر Hyper Range است. کیفیت متریال داخلی خودرو هرچند درمجموع خوب است اما در حد قیمت گران نسخهٔ اکستریم نیست. به‌عنوان‌مثال، دستگیرهٔ درها حس ارزان‌قیمتی دارند و برخی دکمه‌ها از کیفیتی که در مرسدس یا ب‌ام‌و می‌بینیم بی‌بهره هستند. دلیل این مشکل قیمت‌گذاری است. اوشن خودرویی است که برای قیمت پایهٔ ۳۷ هزار پوندی ساخته شده اما نسخهٔ ما حدود دو برابر این قیمت داد که بیشتر این مبلغ اضافی صرف باطری بزرگ‌تر و موتور قوی‌تر شده است. خودروهای کمی را می‌توان پیدا کرد که چنین بازهٔ قیمتی گسترده‌ای داشته باشند.

فیسکر اوشن3

از مشکلات اساسی در کیفیت که صرف‌نظر کنیم، نمایشگر ۱۷.۱ اینچی اطلاعاتی-سرگرمی چرخان اوشن به‌طور منطقی طراحی شده و همراه با صفحه آمپر دیجیتالی گرافیک خوانا و واضحی دارد. کنترل‌های تهویه هم در نمایشگر دیگری زیر صفحه‌نمایش اصلی تعبیه شده‌اند. هنگام رانندگی، اوشن آن‌قدری که طراحی جعبه‌ای شکل آن نشان می‌دهد بزرگ احساس نمی‌شود هرچند که شیشهٔ کوچک عقب دید را محدود می‌کند. سواری خودرو کمی سفت احساس می‌شود اما درمجموع آن‌قدر راحت هست که برای استفاده‌های روزمره مناسب باشد. علاوه بر این، کنترل بدنه بسیار خوب است و هرچند اوشن خودروی سنگینی است اما به لطف دو موتور الکتریکی با ۵۶۰ اسب بخار قدرت، رانندگی نسبتاً جذابی دارد.

برای این خودرو سه حالت رانندگی با نام‌های Earth، Fun و Hyper در نظر گرفته شده است که آخری این شاسی‌بلند ۲.۴ تنی را به یک موشک تبدیل می‌کند. این خودرویی فوق‌العاده سریع است اما درعین‌حال مصرف انرژی بالایی هم دارد. ما در طول آزمایش خود توانستیم با هر کیلووات ساعت انرژی بین ۳.۵ تا ۴ کیلومتر را طی کنیم که این مصرف نمی‌تواند حتی برد ۵۰۰ کیلومتری را فراهم کند چه رسد به ۷۰۰ کیلومتر و بیشتر. بااین‌حال، اوشن از قابلیت شارژ سریع ۱۸۰ کیلوواتی بهره می‌برد که به گفتهٔ فیسکر می‌تواند از ۱۰ تا ۸۰ درصد باطری‌ها را در ۳۳ دقیقه شارژ کند.

روی جاده، سروصدای جاده با وجود رینگ‌های بزرگ ۲۲ اینچی چندان به گوش نمی‌رسد اما صدای باد در اطراف ستون‌های A قابل‌توجه است. بااین‌حال، اوشن به‌عنوان یک خودروی خانوادگی خوب عمل می‌کند. در جلو فضای زیادی وجود دارد و در عقب هم دو بزرگ‌سال ۱۸۰ سانتی‌متری به‌راحتی می‌توانند بنشینند. ظرفیت صندوق بار ۴۷۶ لیتر است که با مرسدس EQC برابری می‌کند درحالی‌که محفظهٔ بزرگی هم زیر کف صندوق برای قرار دادن کابل‌های شارژ تعبیه شده است.

فیسکر اوشن

جمع‌بندی

فیسکر اوشن شاسی‌بلند الکتریکی متمایز و مطلوبی است اما مثل تسلاهای اولیه به چند تغییر نیاز دارد تا به خودرویی عالی تبدیل شود. البته این ماشین به‌عنوان اولین تلاش فیسکر عالی به نظر می‌رسد و از ویژگی‌های منحصربه‌فردی بهره می‌برد که آن را از رقبای اصلی متمایز می‌کند اما تمرکز روی چیزی که خریداران انتظار دارند مثل کیفیت و شعاع حرکتی در دنیای واقعی بهتر از پر کردن خودرو با ویژگی‌هایی است که خیلی‌ها نیازی به آن‌ها ندارند. البته بسیاری از مشکلات اوشن به‌مرورزمان برطرف خواهند شد زیرا فیسکر وعدهٔ ارائهٔ به‌روزرسانی‌های از راه دور را داده است که می‌تواند کلید موفقیت این شاسی‌بلند باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا